Talay, RabiaErdoğan, Ümmügülsüm2024-10-042024-10-0420192148-127Xhttps://doi.org/10.24925/turjaf.v7i5.774-782.2426https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/354612http://hdl.handle.net/20.500.12403/4593İnsanoğlu yaşamını devam ettirmek için hava ve suya ihtiyaç duyduğu oranda gıdaya da ihtiyaçduymaktadır. Bu ihtiyacını doğal tarım yöntemi ile karşılayan toplumlar zamanla dünya nüfusununartması ve buna paralel olarak gıda ihtiyacının da arttığı gerekçesiyle yüksek verim sağlayankonvansiyonel tarım yöntemine geçmiştir. Çeşitli riskler (kimyasal ilaçlar, kimyasal gübreler vb.)taşıyan bu yöntem bilim insanları arasında farklı görüşlerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Bunedenle konvansiyonel tarıma alternatif bir yöntem olarak organik tarım ortaya çıkmıştır.Günümüzde tüketicilerin de bilinçlenmeye başlaması ile birlikte tüketiciler gıdaları sağlık açısındansorgulamaya başlamışlardır. Bu anlamda gıdanın besin kalitesi ve duyusal kalitesi önem kazanmıştır.Bitkisel (meyve/sebze, tahıllar vb.) ve hayvansal (et, süt vb.) kaynaklı bütün gıdaların kalitesi tarımyönteminden etkilenmektedir. Bu çalışmada iki farklı tarım yönteminin gıdalar üzerinde oluşturduğuriskler ile gıdaların besinsel ve duyusal kalitesi üzerine etkileri hakkında bilgi verilecektir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessOrganik ve Konvansiyonel Gıdalarda Besinsel ve Duyusal KaliteReview Article7577478210.24925/turjaf.v7i5.774-782.2426354612