Konu "Gıda Bilimi ve Teknolojisi" için listeleme
Toplam kayıt 16, listelenen: 1-16
-
Agrobacterium radiobacter'den Pektin Liyaz Enziminin Üretilmesi, Saflaştırılması, Karakterize Edilip Meyve Suyu Üretiminde Kullanılması
(2015)Ekstraselüler pektin liyaz enzimi (EC 4.2.2.10) Agrobacterium radiobacter'den katı ortam fermantasyonu ile üretilmiş ve DEAE-selüloz iyon değişim kromatografisi kullanılarak 21 kat saflaştırılıp karakterize edilmiştir. ... -
Artvin İlinde Geleneksel Olarak Üretilen Farklı Marmelat Çeşitlerinin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri, Antioksidan Aktiviteleri ve Fenolik Profilleri
(2018)Bu çalışmada, Artvin İli’nde yetişen kuşburnu (Rosa canina L.), kızılcık (Cornus mas L.), çakal eriği (Prunus spinosa) ve Ahlat armudu (Pyrus elaeagrifolia) meyvelerinden geleneksel olarak üretilen marmelatların toplam ve ... -
Bayburt’ta Organik Tarım ve Hayvancılığın Mevcut Durumu#
(2017)Günümüzde, doğal koşullarda kimyasal katkı maddeleri kullanılmadan üretilen organik ürünlere yönelik her geçen gün sürekli olarak artış göstermektedir. Bununla beraber, yeni organik gıda pazarların oluşumu ve organik ... -
Çay Üretiminde Üretici Geliri ve Verimi Artırmaya Yönelik Bir Araştırma: Artvin İli Örneği
(2019)Türkiye’de çay üretimi Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan 5 ilde yapılmaktadır. Bu illerden Artvin Türkiye üretiminden %10’luk pay alarak 3. sırada yer almaktadır. Ancak bu ilde çay verimi diğer iller kadar yüksek değildir. ... -
ÇİĞDEM (CROCUS BİFLORUS) YUMRULARINDAN PROTEAZ ENZİMİNİN SAFLAŞTIRILMASI VE SAFLAŞTIRILAN ENZİMİN KAZEİNİN KOAGÜLASYONUNDA KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI
(2018)Son yıllarda, hayvanlardan insanlara geçen bazı hastalıklarda (SARS, deli dana, domuz ve kuş gribi) artış olduğu bilinmektedir. Tüketicilerde, hayvansal proteazların gıda maddesi yapımında kullanımı bu hastalıkların ... -
Dondurma Üretiminde Bazı Baharat Uçucu Yağlarının Kullanım Olanakları
(2017)Bu araştırmada, 4 farklı baharat uçucu yağı (Hindistan cevizi, limon kabuğu, karanfil vetarçın) 2 farklı oranda (%0,2 ve %0,4) kullanılarak üretilen dondurma örneklerinin depolamasüresince bazı fiziksel, kimyasal, duyusal ... -
Düz dişlilerdeki aşınma ve kırık diş hatalarının tespit edilmesinde titreşim verileri kullanılarak istatistiksel proses kontrol uygulaması
(2018)Dişli çarklar güç ve hareket iletimi için endüstrinin her alanında, değişik ortam ve koşullarda kullanılanmakine elemanlarıdır. Makinelerin bu önemli elemanlarının zorlayıcı şartlar altında çalışması sonucu,dişilerde ... -
Effect of Milk Type, Pasteurization and Packaging Materials on Some Physicochemical Properties and Free Fatty Acid Profiles of Tulum Cheese
(2016)Bu araştırmanın amacı süt çeşidi, pastörizasyon ve ambalaj materyalinin Tulum peynirinin bazı fizikokimysal nitelikleri, duyusal özellikleri ve serbest yağ asidi (SYA) içeriği üzerine etkisini belirlemektir. Bunun için 90 ... -
Effects of Some Stabilizers on the Textural Properties of Set-Type Yogurt
(2019)This study was conducted to investigate the effect of various stabilizers on textural properties of set yogurt. Yogurtsamples were prepared by using seven various stabilizers such as sodium caseinate, gelatin, carrageenan, ... -
Flowers of Çoruh Valley
(2017)Çoruh havzası bitki, flora-fauna, yaban hayatı ve ekosistemler bakımından önemli bir biyolojik çeşitliliğe sahiptir. Bu yöre, çiçekçilik, ekoturizm ve botanik turizmi bakımından önemli olabilecek yerel çeşitler, yabani ... -
Güneş Panellerinde Cuk Dönüştürücü Tabanlı Değişken Şartlar Altında D&G, BM ve YSA Algoritmalarının Karşılaştırmalı Performans Analizi
(2019)Güneş enerjisinden elektrik üretmekte kullanılan PV panellerin verim artırma çalışmaları devametmektedir. Verimi etkileyen unsurların başında MGNT algoritmaları gelmektedir. Bu çalışmada sezgisel(BM, YSA) ve D&G tabanlı ... -
Gıdaların kalite özelliklerinin belirlenmesinde yakın kızılötesi (NIR) spektroskopisi
(2011)780-2500 nm dalga boyu aralığındaki elektromanyetik radyasyonun absorpsiyonu temeline dayanan yakın kızılötesi (NIR) spektroskopisi, son zamanlarda gıda bileşenlerinin analizinde giderek yaygınlaşan, numuneyi tahrip etmeyen ... -
Organik Olarak Üretilen Yumurtaların Bazı Besinsel ve Duyusal Özelliklerinin İyileştirilme Olanakları
(2017)Organik olarak üretilen tavuk yumurtasının daha fazla besleyicilik ve duyusal özelliklere sahip olmasının yanı sıra sağlığa zararlı herhangi bir madde içermemesi, tüketicinin öncelikli beklentilerindendir. Araştırmalar, ... -
Sustainability Organic Agriculture and Livestock Production with Respect to European Union in Eastern Anatolia and East Black Sea Regions
(2016)The majority of farm households in Turkey and especially the Eastern Anatoliaare still based on low-input semi subsistence agriculture and livestock production. Despite a slow decline in recent years, agriculture ... -
Taylor-Matrix Collocation Method to Solution of Differential Equations Characterizing Spherical Curves in Euclidean 4-Space
(2019)In this study we consider a third order linear differential equation with variable coefficients characterizingspherical curves according to Frenet frame in Euclidean 4-Space E 4 . This equation whose coefficients arerelated ... -
Türkiye’de Organik Koyun ve Keçi Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu ve Gelişim Stratejileri
(2017)Dünyada artan nüfusun sağlıklı ve dengeli beslenmesi amacıyla tarımsal üretimde konvansiyonel üretim biçimi yaygın olarak yapılmaktadır. Ancak bitkisel ve hayvansal üretimde verimi artırmak ve hastalıklarla mücadele etmek ...