Konu "Veterinerlik" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 11, listelenen: 1-11
-
Çay Üretiminde Üretici Geliri ve Verimi Artırmaya Yönelik Bir Araştırma: Artvin İli Örneği
(2019)Türkiye’de çay üretimi Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan 5 ilde yapılmaktadır. Bu illerden Artvin Türkiye üretiminden %10’luk pay alarak 3. sırada yer almaktadır. Ancak bu ilde çay verimi diğer iller kadar yüksek değildir. ... -
Doğu Anadolu-Türkiye Koşullarında Farklı Bal Arısı (Apis mellifera L.)Genotiplerinin Kışlama Yeteneği ve Koloni Performanslarının Karşılaştırılması
(2017)Bu çalışmada, Doğu Anadolu koşullarında Buckfast, Karniyol, Kafkas ve Erzurum genotiplerinin kışlama yeteneği ve bazı fizyolojik özellikleri araştırılmıştır. Araştırmada Langstroth tipi ahşap kovanlardaki güçleri eşitlenmiş ... -
Dondurma Üretiminde Bazı Baharat Uçucu Yağlarının Kullanım Olanakları
(2017)Bu araştırmada, 4 farklı baharat uçucu yağı (Hindistan cevizi, limon kabuğu, karanfil vetarçın) 2 farklı oranda (%0,2 ve %0,4) kullanılarak üretilen dondurma örneklerinin depolamasüresince bazı fiziksel, kimyasal, duyusal ... -
Effects of Some Stabilizers on the Textural Properties of Set-Type Yogurt
(2019)This study was conducted to investigate the effect of various stabilizers on textural properties of set yogurt. Yogurtsamples were prepared by using seven various stabilizers such as sodium caseinate, gelatin, carrageenan, ... -
Effects of Usage of Sepiolite in Layer Diet on Pellet Quality and Pellet Production Parameters
(2018)The purpose of this experiment was to determine the effects of sepiolite usage on pellet quality and pellet productionparameters for layer diet under industrial conditions. In this study; 14 t pellet diets for control and ... -
Etlik Piliç Yemlerine İlave Edilen Yarpuzun (Mentha Pulegıum L) Doku Yağ Asidi Kompozisyonu ve Raf Ömrüne Etkileri
(2015)Öz: Bu çalışmada yarpuzun (Mentha Pulegıum L) etlik piliçlerde doku yağ asidi kompozisyonu ve raf ömrüne etkisi araştırılmıştır. Araştırmada bir günlük yaşta toplam 150 adet Ross 308 civciv kullanılmış, civcivler üç gruba ... -
Isolation and identification of an exopolysaccharide producer Streptococcus thermophilus strain from Turkish yogurt
(2015)Starter Laktik Asit Bakterileri (LAB) tarafından ekzopolisakkarit (EPS) üretimi bu doğal polimerlerin teknolojik rollerinden dolayı son yıllarda önem kazanmıştır. Bu çalışmada yoğurt örnekleri yerel kaynaklardan toplanmış, ... -
Kızılcık (Cornus mas L.) Ezmesi İlaveli Dondurmanın Antioksidan Aktivitesi, C Vitamini İçeriği, Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri
(2017)Bu araştırmanın amacı, kızılcık ezmesinin (KE) dondurmanın kalite özelliklerine etkisini incelemektir. Dondurma üretimi için, dört farklı seviyede (%0, 5, 10 ve 15, w/w) KE dondurma miksine ilave edilmiştir. KE seviyesinin ... -
Melissopalynological Analysis for Geographical Marking of Kars Honey
(2018)Bu çalışmada, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Kars İli'nde üretilen balların coğrafi işaretlenmesi için gerekli bir aşama olan melissopalinolojik analizleri yapılmıştır. Bu kapsamda sekiz ilçeden, örnekleme ... -
Siyah Alaca İneklerde Güç ve Ölü Doğumun Takip Eden Laktasyon Performansına Etkisi
(2016)Bu çalışmada, Siyah Alaca ineklerde güç ve ölü doğumun takip eden laktasyon performansına etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, Gümüşhane ili Kelkit ilçesinde faaliyet gösteren özel bir sığırı işletmesinde ... -
Yumurtlamanın Son Dönemindeki Yumurtacı Tavukların Rasyonlarına Bor (Ortoborik Asit) İlavesinin Yumurta Kabuk Kalitesi ve Tibia Biyomekaniği Parametreleri ile Serum, Kabuk ve Tibia Mineral Konsantrasyonları Üzerine Etkisi
(2018)Yumurtacı tavuk rasyonlarına farklı seviyelerde Bor (B) ilavesinin yumurta kabuk kalitesi ve tibia biyomekaniği parametreleri ile serum, kabuk ve tibia mineral konsantrasyonları üzerine etkilerini belirlemek amacıyla ...