Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYılmaz, Mustafa Tahsin
dc.contributor.authorMuslu, Aslı
dc.contributor.authorDertli, Enes
dc.contributor.authorToker, Ömer Said
dc.date.accessioned2020-01-26T19:48:49Z
dc.date.available2020-01-26T19:48:49Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.issn1302-7050
dc.identifier.issn2146-5894
dc.identifier.urihttp://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpNeU9UVTFOUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12403/1466
dc.description.abstractŞeker sanayisinin önemli artıklarından olan şeker pancarı posasından optimum şartlarda (pH, süre ve sıcaklık) pektin elde edilmiştir. Sonraki aşamada pektin pektinaz enzimi kullanılarak modifiye edilmiştir. Modifikasyonunun pektinin yapısal özelliklerine etkisini gözlemleyebilmek için fourier dönüşümlü kızılötesi spektroskopisi (FT-IR) ve yüksek performanslı sıvı kromotografisi (HPLC) ile analizler gerçekleştirilmiştir. FT-IR analizinde pektinin spesifik bölgesi olan ve kalitesini belirleyen 1600-1800 cm-1 bantlarına bakılmıştır. HPLC analizinde ise galakturonik asit içeriğine bakılmıştır. Elde edilen sonuçlar incelendiğinde modifiye edilen pektinin galakturonik asit içeriğinin daha yüksek olduğu belirlenmiştir. Belirtilen bu analizlere ilave olarak elde edilen pektinlerin akış davranışları da belirlenmiştir. Modifiye edilen pektinin akış özelliklerinin değiştiği görülmüştüren_US
dc.description.abstractThe pectin was produced from sugar beet pulp, one of the significant waste of sugar industry, at optimum conditions (pH,time and temperature). Then, the modification was carried out using pectinase. FT-IR (Fourier transform infrared spectroscopy) and HPLC (high performance liquid chromatography) analysis were performed to characterize the differences between modified and unmodified pectin. FT -IR analysis revealed the specific regions of pectin and 1600-1800 cm-1 bands. Galacturonic acid content was analyzed by HPLC. The obtained results revealed that the modified pectin had higher galacturonic acid content. In addition, flow properties of the modified pectin was also determined. The flow characteristics of modified pectin was observed to changeen_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleŞeker Pancarı Posasından Elde Edilen Pektinin Modifiye Edilerek Karakterize Edilmesi, Moleküler ve Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeRheological and Molecular Characterization of Modified Pectin from Sugar Beet Mealen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.contributor.departmentBayburt Üniversitesien_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage10en_US
dc.identifier.endpage20en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster