Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYalçın, Sakine
dc.contributor.authorÇıvracı, Sadık
dc.contributor.authorBurçak, Ender
dc.contributor.authorOnbaşılar, İlyas
dc.date.accessioned2020-01-26T19:48:55Z
dc.date.available2020-01-26T19:48:55Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn2147-6853
dc.identifier.issn2147-6853
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.30607/kvj.372107
dc.identifier.urihttp://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TXpBMk9UWTVPUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12403/1519
dc.description.abstractThe purpose of this experiment was to determine the effects of sepiolite usage on pellet quality and pellet productionparameters for layer diet under industrial conditions. In this study; 14 t pellet diets for control and treatment groups with 7batch were produced in a commercial feed factory. Each batch was 2 t. Control group diet manufactured in this study,contained 14.12% crude protein, 4.47% crude fibre and 3.20% ether extract. For the treatment group diet 1% sepiolite wasused as top dressed in the mixer. Pelleting disc having 6 mm hole diameter was used in the factory. Sepiolite usage reducedenergy consumption at the level of 16.14% and increased pellet durability index significantly (p0.001). Pellet durabilityindex was found to be 49.08% in the control group and 87.39% in the treatment group. Therefore, it is concluded thatsepiolite usage in layer diets would be beneficial for improvement in pellet quality.en_US
dc.description.abstractBu araştırmanın amacı, endüstri koşulları altında yumurta tavuğu yemlerinde sepiyolit kullanımının pelet kalitesine ve peletüretim parametrelerine olan etkisini belirlemektir. Araştırmada, kontrol ve deneme grubu için yedişer parti olmak üzere hergrup için toplam 14 tonluk pelet yem ticari bir yem fabrikasında üretilmiştir. Her parti 2 tondur. Üretilen kontrol grubuyemi %14,12 ham protein, %4,47 ham selüloz ve %3,20 ham yağ içermektedir. Deneme grubu yemine karıştırıcıda %1sepiyolit ilave edilmiştir (top-dressed). Fabrikada 6 mm delik çaplı peletleme diski kullanılmıştır. Sepiyolit kullanımı enerjitüketimini %16,14 düzeyinde azaltmış, pelet dayanıklılık indeksini önemli ölçüde artırmıştır (p0,001). Pelet dayanıklılıkindeksi, kontrol grubu yeminde %49,08 ve deneme grubu yeminde %87,39 bulunmuştur. Bu nedenle, yumurta tavuğuyemlerinde sepiyolit kullanımının pelet kalitesi üzerine faydalı etkileri olabileceği sonucuna varılmıştır.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.relation.isversionof10.30607/kvj.372107en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVeterinerliken_US
dc.titleEffects of Usage of Sepiolite in Layer Diet on Pellet Quality and Pellet Production Parametersen_US
dc.title.alternativeYumurta Tavuğu Yemlerinde Sepiyolit Kullanımının Pelet Kalitesi ve Pelet Üretim Parametrelerine Etkisien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKocatepe Veterinary Journalen_US
dc.contributor.departmentBayburt Üniversitesien_US
dc.identifier.volume11en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage134en_US
dc.identifier.endpage139en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster