Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Akgunoglu, Ozlem" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Diversity of Clostridium spp. causing late blowing in Kas , ar cheese and their behaviour against various antimicrobials
    (Elsevier Sci Ltd, 2023) Kaya, Halil Ibrahim; Simsek, Omer; Akgunoglu, Ozlem
    One of the problems encountered during storage of Kas , ar cheese is blowing. The diversity of Clostridium spp. having a role in blowing was screened and the sensitivity of Clostridium spp. strains against nisin, NaCl, CuSO4, and EDTA was determined and compared. According to 16S rDNA sequence similarity, 12 Clostridium spp. isolates were Clostridium sporogenes while 3 were Clostridium jeddahense. Gas formation by Clostridium spp. spores can be significantly inhibited by reducing the pH below 5.5 and adding 400 IU mL-1 nisin when the number of spores are below 300 spore mL-1. It was determined that the late -blowing problem in Kas , ar cheese is caused by C. sporogenes and C. jeddahense strains, but the success of preventive agents is closely related to the amount of spores.(c) 2022 Elsevier Ltd. All rights reserved.

| Bayburt Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Bayburt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Bayburt, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim