Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Gurbuz, Zeynep" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Some physicochemical and microbiological properties of butter produced in Erzurum
    (M H Schaper Gmbh Co Kg, 2020) Akgul, Halil Ibrahim; Sengul, Mustafa; Urkek, Bayram; Kotan, Tuba Erkaya; Gurbuz, Zeynep
    The goal of this study was to determine some physicochemical and microbiological properties of Erzurum butter. Random samples (n = 30) were collected from different retail markets throughout Erzurum province. The pH, acidity, and melting point values of samples were 3.88, 0.47%, and 30.03 degrees C, respectively. The salt, fat, and moisture values of some samples (sample no 1, 14, and 18) were not harmony with Turkish Food Codex. The highest and lowest peroxide, iodine, saponification, Reichert-Meissl (RM), and Polenske values were found to be in the range of 0-0.51 mEqO2/kg, 22.97-38.64, 195.45-228.54, 17.08-30.-56, and 0.72-1.80, respectively. The refractive index value (RI) was changed from 1.4591 to 1.4620. Total coliforms, aerobic mesophilic bacteria (TAMB), lactic acid bacteria (cultured in MRS and M17), and mould and yeasts mean counts were 1.07 log CFU g-1, 6.79 log CFU g-1, 6.45 log CFU g-1, 6.76 log CFU g-1, and 5.33 log CFU g-1, respectively. There were high differences in physicochemical and microbiological properties of butter might be attributed to a non-standard production process as well as non-standard raw material. In sum, the sanitation and storage conditions should be improved from production to consumption to improve the butter quality.

| Bayburt Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Bayburt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Bayburt, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim