Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Hassanein, Wael S." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Structural characterization of potato starch modified by a 4,6-a-glucanotransferase B from Lactobacillus reuteri E81
    (Elsevier, 2023) Hassanein, Wael S.; Ispirli, Huemeyra; Dertli, Enes; Yilmaz, Mustafa Tahsin
    The recent reports have revealed that increase in amount of a-1,6 linkages by modification of potato starch with enzyme (glycosyltransferases) treatment gains slowly digestible properties to the starch; however, the formation of new a-1,6-glycosidic linkages diminish the thermal resistance of the starch granules. In this study, a putative GtfB-E81, (a 4,6-a-glucanotransferase-4,6-aGT) from L. reuteri E81 was firstly used to produce a short length of a-1,6 linkages. NMR results revealed that external short chains mostly comprised of 1-6 glucosyl units were newly produced in potato starch, and the a-1,6 linkage ratio was significantly increased from 2.9 % to 36.8 %, suggesting that this novel GtfB-E81 might have potentially an efficient transferase activity. In our study, native and GtfB-E81 modified starches showed fundamental similarities with respect to their molecular properties and treatment of native potato starch with GtfB-E81 did not remarkably change thermal stability of the potato starch, which seems to be very prominent for the food industry given the significantly decreased thermal stability results obtained for the enzyme modified starches reported in the literature. Therefore, the results of this study should open up emerging perspectives for regulating slowly digestible characteristics of potato starch in future studies without a significant change in the molecular, thermal, and crystallographic properties.

| Bayburt Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Bayburt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Bayburt, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim