Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Olum, Emine" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Drying of pastirma by two microwave based technologies: Physical, biochemical, microbiological and sensory aspects
    (2019) Sakiyan, Ozge; Kutlu Kantar, Naciye; Yılma, Merve Sılanur; Olum, Emine; Orhan Yanıkan, Esin; Tağı, Şeref; Ayhan, Kamuran; İsci, Aslı; Barbosa-Cánovas, Gustavo V.; Candoğan, Kezban
    Microwave drying as an alternative technology is of great interest due to its enormous advantages over conventional methods by shortening processing time and also energy when processing foods. Microwave-vacuum drying can combine the low processing temperature advantage of vacuum drying, and rapid and volumetric heating advantage of microwave drying. Pastırma is a highly consumed traditional Turkish dried-cured meat product where traditional processing could be modified by other strategies proven to be effective on the manufacturing of other meat-based products. The most time consuming step in pastırma manufacturing is drying, which significantly affects the entire process in terms of physical, microbiological, biochemical and sensory quality characteristics of the final product as well as costs. Thus, the purpose of this study was to develop new approaches to process pastırma by applying either microwaves alone or in combination with vacuum seeking reducing processing times and better quality attributes of the final product.

| Bayburt Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Bayburt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Bayburt, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim