Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Sengul B." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Mechanism of capsaicin inhibition of aldose reductase activity
    (John Wiley and Sons Inc., 2017) Alim Z.; Kilinc N.; Sengul B.; Beydemir S.
    Aldose reductase (AR) inhibitors play a vital importance as a potential therapeutic and preventive medicine when it comes to hyperglycemia associated diabetic complications. Additionally, capsaicin is used as a food additive and a drug in a number of diverse clinical trials. The aim of this study is to determine the in vitro inhibition behavior of capsaicin on AR enzyme activity, which was obtained from different rat tissues (heart, kidney, liver, and brain). We showed that AR was inhibited by capsaicin in the micromolar range and noncompetitive manner in all of the tissues. Ki values of capsaicin were found to be 8.87, 264, 535, and 597, respectively, in heart AR, kidney AR, liver AR, and brain AR. In conclusion, capsaicin may be an effective molecule when used in low concentrations to prevent diabetic complications associated with the polyol pathway. © 2017 Wiley Periodicals, Inc.

| Bayburt Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Bayburt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Bayburt, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim